….

Hoe werkt Financial Lease?

Bij Financial Lease kunnen ondernemers tegen een vast maandbedrag in een bedrijfswagen rijden. Op die manier hoef je niet direct een grote investering te doen, maar houd je werkkapitaal. De bank financiert de totale aankoopsom (excl. btw) van de bedrijfswagen, wordt daardoor juridisch eigenaar en kan de auto zodoende als onderpand gebruiken. 

Zelf leasetermijn bepalen

Jij wordt economisch eigenaar van de bedrijfswagen en betaalt middels een maandelijks vooraf vastgesteld bedrag de aankoopsom af aan de bank. Aan het einde van de zelfgekozen leasetermijn ben je eigenaar van de bedrijfswagen. Deze leasevorm is daarom goed te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een woning.

Voordelen Financial Lease

Doordat de bank de aankoopsom van je nieuwe bedrijfswagen financiert, hoef je niet direct een grote investering te doen en behoud je vermogen. Daarnaast levert Financial Lease fiscale voordelen op. De bus wordt gezien als bedrijfseigendom en komt op de balans te staan van de onderneming. Dit brengt de volgende fiscale voordelen met zich mee: afschrijving, btw-teruggave, investeringsaftrek en renteaftrek.