….

Wat is een negatieve BKR-registratie?

Kredietverstrekkers zijn verplicht om elke lening te melden bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). In hun centrale informatiesysteem staat onder meer of je rood kunt staan op je lopende rekening. Ook worden bijvoorbeeld persoonlijke leningen, zakelijke kredieten boven de 1.000 euro, je creditcard, telefoonabonnement en private-leaseauto geregistreerd. Banken bepalen op basis van het informatiesysteem van Stichting BKR of ze een kredietaanvraag accepteren. Voordat je een nieuwe lening krijgt, willen banken namelijk weten of je ergens anders nog geld heeft geleend.

Problemen met leasen

Als je zonder problemen aan je betalingsverplichtingen voldoet, heb je een positieve of neutrale registratie. Maar loop je meer dan twee maanden achter met de betaling van bijvoorbeeld je leasecontract, dan geeft de kredietverstrekker dat door aan Stichting BKR. Je krijgt dan een zogenoemde negatieve registratie. Die codering is voor banken vaak een reden om je geen nieuwe lening meer te verstrekken.

Oplossing negatieve BKR-registratie

Je kunt jarenlang last hebben van zo’n negatieve registratie. Nadat je betalingsproblemen zijn opgelost, blijft de codering namelijk nog voor 5 jaar staan in het informatiesysteem van Stichting BKR. Mocht je jaren geleden eens problemen hebben gehad met de betaling van bijvoorbeeld een telefoonabonnement, dan kun je daar nu nog steeds de gevolgen van ondervinden bij het afsluiten van een nieuw leasecontract voor een bedrijfswagen. Die ondernemers kunnen wij uit de brand helpen. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Vraag je offerte aan

Neem direct contact op